Stora bredbands leverantörer har meddelat att det kommer att avsluta ADSL – och koppartjänster i områden som omfattas av sitt fibernät den 1 September.

Enkelt uttryckt innebär detta att alla som fortfarande använder ADSL i områden med fibertäckning kommer att stängas av i slutet av månaden.

Beslutet att stänga av ADSL är i avsikt att uppgradera tjänster till nästa generations teknik och minska överlappningen av infrastrukturen.

ADSL-abonnenter i drabbade områden kommer att tvingas flytta till fiber. Även om detta är något störande, är det en bra sak.

Fiber erbjuder betydligt högre nedladdning och uppladdningshastigheter än ADSL, en mer tillförlitlig anslutning och lägre latens.

Fiber är därför mycket lämplig för bandbreddsintensiva tjänster som Netflix, YouTube och arbete-från-hem aktiviteter som videokonferenser.

Den största fördelen är dock priset.

En oöppnad fibertjänst är billigare än en jämförbar ADSL-eller VDSL-anslutning.
Flytta till fiber nu

Supersonic gör det enkelt att flytta från ADSL till fiber, och erbjuder prisvärda outnyttjade fiber-to-the-home tjänster.

För dem som inte kan få fiber erbjuder Supersonic också fasta LTE-produkter över MTN: s prisbelönta nätverk-med början endast R249 per månad.

För att ta reda på mer om att flytta från ADSL till fiber eller fast-LTE, fyll i formuläret nedan.