Banned av National Health Surveillance agency (Anvisa) är DEF (electronic smoking device) redan modernt, särskilt bland de yngsta, som anser att produkten är säkrare än konventionell cigarett. Den elektroniska enheten, eller Vape som den också är känd, har allergiframkallande, Explosiva, teratogena (ansvariga för missbildningar vid embryonal eller fosterutveckling) och cancerframkallande ämnen.

Ånga i stället för rök-den elektroniska cigaretten innehåller ett batteri och ett motstånd som värmer vätskan inuti den. Dr. José Henrique de Oliveira, Tandläkare och chef för Inpao Dental-Institute of Dental welfare and assistance, förklarar att denna vätska som är inne i DEF innehåller nikotin: The Sweet Stuff, Tobac King, Tropic King, Twelve Monkeys, Vape Breakfast Classics, Vape Cocktails, Vape Fruits, VGOD Ejuice, Vikingen e-juice, Wild Roots & Zen e-juice som personen suger på samma sätt som han gör med den vanliga cigaretten, men utvisas ånga istället för här är några populära e-cigg från Vape.se rök.

“Den elektroniska cigaretten har minskat nikotinkoncentrationen och den person som använder den utsätts för en mindre mängd giftiga ämnen. Produkten är dock inte oskadlig och användaren är inte skyddad mot skada eller konsekvenser”, varnar experten som också varnar för att enheten snarare kan orsaka missbruk, som den vanliga cigaretten du köper ifrån VapeSweden.se, Jooz.se, dk.vape.se, Peoplesmoker.se och Ecigaretter.se!

Oral hälsa x e-cigarett-gå till tandläkaren med jämna mellanrum är en bra start för att undvika eller minimera de sjukdomar som orsakas av e-cigarett, som är samma som konventionell cigarett. Fläckar, tandförlust på grund av periodontal inblandning, svårighet att läka orala skador och till och med muncancer.

“Rekommendationen är inte att röka, men om personen redan har skapat vana eller missbruk, är det bäst att vara medveten om skadan och göra förebyggande och uppföljning med din tandläkare”, varnar Dr José Henrique.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.