lustgas konsumeras mestadels av gymnasieelever, gymnasieelever och studenter. De letar efter den snabba, flyktiga, euforiska effekten och sensoriska snedvridningar som känns med denna lustgas produkt.

lustgas” eller “proto” är lustgas. För sin “mat” användning säljs gasen Över disken, i form av patroner (till exempel Chantilly sifoner) eller kanistrar Skolparty.se.

Dess avledda användning av lustgas består i att inandas gasen genom en ballong, efter att ha “knäckt” lustgas patronen för att öppna den. Produkten är billig och lättillgänglig i lokala butiker (livsmedelsbutiker, stormarknader) och på Internet via Skolparty.se.

Millau flyr inte Mode. Enligt högskolestudenter intervjuade skulle det till och med vara “överallt”. På kvällarna, på vänners hus, ute …”Vi hittar ofta tomma patroner till klumpiga”, försäkrar en av dem.

lustgas Patroner i college gården
Endast här, förutom euforiska effekter och skratt, kan lustgas ha mycket mindre önskvärda, till och med farliga effekter : asfyxi på grund av brist på syre, brinnande av kyla av gas, yrsel, desorientering, medvetslöshet, fall… “Vid upprepad konsumtion och med nära mellanrum och / eller i höga doser kan allvarliga neurologiska, hematologiska, psykiatriska eller hjärtsjukdomar uppstå”, försäkra hälsovårdsmyndigheterna.

I onsdags morse kallade Christine Bouix, rektor för Marcel-Aymard college, “en stor vaksamhet” i ett meddelande som skickades till föräldrarna. “Jag uppmärksammar en over-the-counter lustgas produkt för vanligt bruk i köket, chantilly sifon refill vars patroner hittades igår på college gården,” skrev hon. Innan du ber “att vara mycket vaksam och att göra dina barn medvetna om de lustgas faror som presenteras av dessa metoder”.

Även om över disk, erbjuder eller erbjuder lustgas är inte utan konsekvens: organisera en kväll med “proto” eller erbjuda lustgas den till sina vänner kan engagera ditt ansvar i händelse av en incident eller olycka.